Απόσπασμα από το βιβλίο του Ιάκωβου Ανυφαντάκη «Αλεπούδες στην πλαγιά» ?>

Απόσπασμα από το βιβλίο του Ιάκωβου Ανυφαντάκη «Αλεπούδες στην πλαγιά»

Watermark.aspx

 

Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα από το πρώτο βιβλίο του Ιάκωβου Ανυφαντάκη με τίτλο «Αλεπούδες στην πλαγιά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Ο Ιάκωβος Ανυφαντάκης έχει μαθητεύσει σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής με τον συγγραφέα και διευθυντή της Σχόλης Μισέλ Φάις.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Τις τελευταίες μέρες πριν την οικονομική κρίση ένας λέκτορας που πλησιάζει τα σαράντα και προσπαθεί μάταια να τελειώσει το βιβλίο του για τον Κλόουν του Χάινριχ Μπελ συναντάει μια παλιά του φίλη. Υπήρξαν κάποτε συμφοιτητές στη φιλοσοφικής χολή και συνάδελφοι σε επαρχιακά λύκεια, όμως πια δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλο. Καθώς προετοιμάζονται για ένα στάσιμο μέλλον στην υπόλοιπη ζωή τους ανατρέπεται το παρελθόν τους.

Μετά θα ντυνόμουν και θα έφευγα. Ο Σταμάτης δεν θα μάθαινε τίποτα. Η Λίνα δεν θα μάθαινε τίποτα. Η Βίκυ δεν θα μάθαινε τίποτα. Τα παιδιά της δεν θα μάθαιναν τίποτα. Ο Παύλος δεν θα μάθαινε τίποτα. Δεν θα επαναλαμβανόταν, ή θα το επαναλαμβάναμε λίγες μόνο φορές στα κρυφά πριν καταλάβουμε ότι δεν είχε νόημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *